Jdi na obsah Jdi na menu

Informace k cestě na mši svatou do Brna (kudy kam a kdy)

Pro asistenty k podávání svatého přijímání:

Na faře si vyzvedněte místenku do sektoru A0. Dostavte se, prosím, včas do stanu pro asistenty, kde se převlečete a dostanete místenku do sektoru V4, resp. V5, a zároveň obdržíte další informace. Přijďte nejpozději v 6 hodin.

Pro ministranty:

Ke vstupu do tohoto sektoru A0 je třeba mít patřičnou místenku (vyzvednout na faře). Sektor A0 je hned za sedadly pro vládní činitele (VIP zóna). Nezapomeňte sebou: vlastní ministrantské oblečení, batůžek na své věci (v sektoru si bude každý hlídat své věci sám), pláštěnku (ne deštník), možno skládací sedačku, svačinu, pití, obuv a oblečení podle počasí.

Do sektoru přijďte co nejdříve (na místence je uveden čas 07:30, je lepší přijít dříve). Věk ministrantů není omezen; ministranti mladší 15 let musí být v doprovodu ministranta staršího 15 let.

Pro cestující autobusem:

Při příjezdu autobusu a jeho zaparkování na vyhrazeném úseku dálnice D1 obdrží každý řidič barevný arch s pořadovým parkovacím číslem. Toto číslo i barvu zóny (modrá, zelená, červená, žlutá) si všichni poutníci daného autobusu zapamatují (napíší na lístek). Po skončení mše svaté budou postupně vyzýváni podle těchto čísel k odchodu. Nemá smysl, aby si osádka sama předem domlouvala, kdy se
u autobusu poutníci sejdou. Přesun z letiště na dálnici si určitý čas vyžádá.

Odjezd z Výčap (od kaple): 4.15 hod.
Odjezd z H. Újezda (od autob. zastávky): 4.20 hod.
Odjezd z Třebíče (od zim. stadionu): 4.35 hod.

Pro cestující autem:

V Brně jeďte na záchytné parkoviště na starém vojenském letišti při ulici Těžební. Na toto parkoviště budou řidiči směrováni dočasným dopravním značením
z ulic: Ostravská, Olomoucká, Zvonařka, Černovická, Hněvkovského. Vjezd na parkoviště osobních aut bude ze dvou směrů – od ulic Olomoucké a Bělohorské. Z parkoviště kyvadlovou MHD (autobusy označené písmenem P – parkoviště) přímo do areálu letiště. Po mši svaté jedou tytéž autobusy zpět na parkoviště.

Pro cestující vlakem:

Jeďte nejlépe na hlavní vlakové nádraží. Odtud kyvadlovou MHD (autobusy označené písmenem C – centrum) přímo do areálu letiště a po mši svaté týmiž autobusy zpět na nádraží. Můžete jet také na nádraží Brno-Slatina nebo Šlapanice
a odtud jít pěšky na letiště (asi 2 km).

Z Třebíče do Brna můžete jet např. v 3.45, 5.42, 6.44 nebo v 7.41 hod.

Zpět z Brna do Třebíče pojedou vlaky v 13.20, 13.39, 15.20, 15.39, 17.20, 18.39 nebo v 20.39 hod.

Z Brna-Slatiny pojedou vlaky v 13.45, 14.45, 15.45, 16.45 a v 17.45 hod. (Vlak ze Slatiny do Brna-hl. nádraží jede přesně 12 min.)

Jízdní řády najdete na farní nástěnce, na Informacích ČD a na serveru IDOS.CZ.