Jdi na obsah Jdi na menu

Pravidelná Mše sv. v tradičním římském ritu po letech opět v Třebíči!

Pro Církev byla vždy tím největším a nejkrásnějším pokladem. Drahocennou perlou, kterou nám všichni záviděli a mnozí se ji kvůli tomu snažili zničit. Živila zbožnost milionů prostých věřících i tisíců světců a světic. Na čas ve většině kostelů utichla, abychom tím více poznali, jak bez ní nemůžeme být a znovu objevili její velikost a vznešenost. Vždyť v plnosti, přesně a věrně vyjadřuje pravou nauku Církve. Nic nepřekrucuje, nezastírá, nefalšuje. Spojuje nás s předchozími generacemi i se všemi zeměmi a kontinenty, kam se hlas Církve dostal.

Řeč je o Mši svaté v tradičním římském ritu. Po dlouhých čtyřech desetiletích se jí konečně dočkají také věřící v Třebíči, kteří si k ní uchovali lásku, jakou měli naši rodiče a jejich předci. Tato Mše sv. bude od září sloužena, v kapucínském klášteře. Sloužit ji budou různí kněží z Třebíče a okolí a to prozatím s nedělní platností v sobotu v 17 hod. a příležitostně i v jiné dny. Podrobný rozpis bude vždy uveden v pořadu bohoslužeb na nástěnkách v kostele a na našich internetových stránkách “jejkov.cz”.

Vůbec poprvé se budou moci věřící této Mše sv. účastnit v úterý 14. 9. na svátek Povýšení Svatého Kříže v 18 hod. Sloužit bude P. Antonín Damián Nohejl z Plzně. Zpívat bude Svatomichalská gregoriánská schola z Brna.