Jdi na obsah Jdi na menu

Neděle 27. 9.: místenky, latina, stánky

Papež Benedikt XVI. navštíví poslední zářiový víkend naši diecézi. Bude to vůbec první návštěva Kristova náměstka v dějinách církve.

V neděli 27. 9. bude sloužit slavnostní mši sv. na letišti v Brně - Tuřanech. V souvislosti s tím dojde ke změnám v pořadu nedělních bohoslužeb v celé diecézi:

Biskup brněnský Mons. Vojtěch Cikrle oznamuje, že v neděli 27. 9. 2009 dopoledne ani předcházející sobotu 26. 9. 2009 večer nebudou pro věřící na celém území brněnské diecéze slouženy mše svaté. Všichni jsou zváni k účasti na papežské mši sv. na letišti v Brně - Tuřanech. Pro ty, kteří pro stáří, zdravotní obtíže nebo z rodinných či jiných oprávněných důvodů nebudou moci do Brna přijet, je udělena dispenz od povinnosti nedělní účasti na mši svaté. Těmto otec biskup doporučuje, aby bohoslužbu se Svatým otcem sledovali ve sdělovacích prostředcích.

Místenky na letiště

Již nyní se můžete k účasti na mši sv. v Brně přihlásit na kterékoli faře a tím si zajistit vstupenku na letiště a místenku do vyhrazeného sektoru. Kdo se předem nepřihlásí a přesto na mši sv. se Sv. otcem pojede, dostane místenku přímo na letišti, ale už jen do vzdálenějších sektorů. Blíže k tribuně budou ti, kdo se při-hlá-sili dříve.

Nácvik latinských odpovědí a zpěvů
Všichni kněží mají nacvičit s věřícími zpívané latinské odpovědi (Amen, Et cum spiritu tuo), prefační dialog, Sanctus Mysterium fidei, Pater noster, Quia tuum est regnum, Agnus Dei a biskupské požehnání. Latinsky se bude rovněž recitovat Confiteor, Suscipiat a Domine non sum dignus. Vše je v kancionálu pod čísly 506 a 509. Ve farnosti Jejkov a H. Újezd budeme tyto zpěvy nacvičovat před každou mší sv. a při každé něco z toho, co jsme se naučili, budeme zpívat/recitovat.

Prodejní stánky
Případní zájemci o umístění prodejních stánků s vhodným sortimentem se mohou hlásit ekonomovi diecéze Ing. Petru Zelenkovi, který jim sdělí podmínky (tel. 543 235 030).

Více informací o papežově návštěvě naší diecéze najdete zde.

Na snímku nová odbavovací hala brněnského letiště

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář