Jdi na obsah Jdi na menu

Festival křesťanské kultury Náměšťfest 12. - 14. 6.

Od pátku 12. do neděle 14. 6. se do Náměště nad Oslavou sjedou obdivovatelé kultury, která má nějakým způsobem blízko ke křesťanství. Ať již jsou to výtvarná , literární nebo hudební díla, každý zde může nalézt to, co ho nějak kulturně obohatí. Koná se totiž 3. ročník festivalu Náměšťfest.

Festival, který získává své jméno jak mezi hudebníky, tak posluchači se v letošním ročníku odvážně rozkročil a kromě ryze amatérských uskupení zařadil do svého programu hned v pátek po zahájení legendu českých spirituálů skupinu Spirituál kvintet. Jako předskokan se představí domácí vokálně-instrumentální soubor Ja.S. ( Janova Společnost ).

Sobota začne přehlídkou dětských schol a skupin, poté vystoupí sbory z Vysočiny a postupně se bude přes folkovou hudbu přitvrzovat až k večeru, na kterém vystoupí folk-rockový Vokativ, slovenské pop-rockové N. D. E až po white-rockový Michael, který poslední dobou sklízí četné úspěchy v rockových hitparádách.

Po celou dobu bude v kostele sv. Jana Křtitele přístupná výstava fotografií a jako originální počin letošního ročníků budou moci návštěvníci ohodnotit soutěžní přehlídku pokrmů s křesťanskou tématikou. Do sobotního poledne bude vloženo také autorské čtení spisovatele Josefa Pěnčíka z Jinošova.

Partnerem festivalu je Fond Vysočiny, skupina ČEZ, firmy Ferrum a Envinet, rádio Region a Proglas, televize NOE, Horácké noviny, Třebíčský deník a časopis Naše rodina. Pořadatelem je farnost sv. Jana Křtitele Náměšť za pomoci členů MO KDU-ČSL. Záštitu převzali poslanec Jan Kasal a senátor Václav Jehlička.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář