Jdi na obsah Jdi na menu

Jejkovský chrámový sbor Serafín

Náš chrámový sbor Serafín během velmi krátké doby své existence doslova zazářil. Upoutal na sebe pozornost nejen v naší farnosti, ale v celé Třebíči. Kvalifikované vedení našeho varhaníka Ing. Tomka umělo využít pěvecké nadání členů sboru a přetavit jej v úžasnou harmonii.

Rád bych na tomto místě potvrdil to, co jsem již říkal několikrát od oltáře: Liturgie v našem klášteře je se Serafínem krásnější. Proto díky všem, kdo k tomu přispívají!

Zároveň bych rád všechny povzbudil, aby tím velkým Božím darem zpěvu obohacovali mši svatou každou neděli. Zpěv celého ordinaria a žalmu nám všem pomůže lépe poznat a pochopit jejich smysl. A to znamená, že všichni se pak můžememnohem lépe soustředit na hluboké prožití liturgie a mít z ní ještě větší užitek.

Serafínky a serafíni, těšíme se na vás (nejen) každou neděli!

Vy, kdo s naším Serafínem ještě nezpíváte, dejte k dispozici své hudební nadání a přidejte se! Potřebné informace najdete zde.

P. Vlastimil

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jirka - Krásný sbor

23. 5. 2013 21:49

Váš sbor se mi opravdu moc líbí. Hlavně ta lehkost projevu a repertoár jdoucí "skrz generace" mi občas i trochu vžene slzy do očí... Neuvažovali jste někdy nad tím doprovázet mše třeba v jiném Třebíčském kostele?