Jdi na obsah Jdi na menu

Již známe bližší podobu mše svaté se Svatým otcem v Brně

ObrazekV naší farnosti jsme již dle přání otce biskupa začali s přípravou na česko-latinskou liturgii se Svatým otcem v neděli 27. 9. 2009 v Brně. Organizátoři této papežské bohoslužby nyní zpřesnili, jaká ordinaria a jaké mešní zpěvy během této mše svaté zazní. Z toho také vyplývá, na co se v příštích týdnech zaměříme.

Během vstupních obřadů a bohoslužby slova mše svaté s papežem Benediktem se budeme modlit Kyrie, Sláva a Věřím podle Josefa Olejníka, ordinarium č. 502.

Pro bohoslužbu oběti přelistujeme na latinské ordinarium Missa Mundi č. 509. Odtud se budeme modlit Sanctus (Svatý) a Agnus Dei (Beránku Boží).

Všechny odpovědi při mši svaté budou samozřejmě také latinsky (v kancionálech je najdeme všechny pod číslem 509). Otec biskup nás prosí: "Nacvičte prosím ve svých farnostech zpívané latinské odpovědi (Amen, Et cum spiritu tuo), prefační dialog, Sanctus (Missa mundi), Mysterium fidei, Pater noster, Quia tuum est regnum, Agnus Dei (Missa mundi) a biskupské požehnání. Latinsky se bude rovněž recitovat Confiteor, Suscipiat a Domine non sum dignus."

Dále budeme zpívat:
Zpěvy Taize: Aleluja a Kyrie eleison
Jan Kunc: Kristus vítězí
Bože, před tvou velebností č. 512
Klaním se ti vroucně č. 712
Andělský chlebe č. 701
Tam, kde strmí církve skála č. 931
Bože,chválíme Tebe č. 932

Na snímku návrh podoby tribuny pro mši sv. se Svatým otcem