Jdi na obsah Jdi na menu

Na věčnost odešla paní Mária Protivínská

img_20210708_205831.jpgVe věku 85 let odevzdala 8. července L. P. 2021 duši Pánu Bohu všemohoucímu paní Mária Protivínská.

Narodila se v červnu roku 1936 ve slovenském Kežmarku a už jako malá vážně onemocněla. Lékař jejím rodičům doslova řekl: "Jestli to dítě přinesete domů živé, bude to velký zázrak." Rodina se za ni modlila a ona se uzdravila.

V roce 1957 se provdala za Miroslava Protivínského. Usadili se v moravské vesnici Šafov (Marktgemeinde Schaffa), kde spolu vychovali syny Miroslava a Vlastimila a dceru Marii. Celý život pracovala v zemědělství. Po odchodu do důchodu řadu let sloužila jako kostelnice ve zdejším chrámu Páně. Pomáhala s budováním Domu sv. Anežky v Šafově a také o ten mnoho let pečovala jako správcová.

Za Márii Protivínskou bude slouženo Requiem v pondělí 12. 7. v 16.30 hodin v kostele sv. apoštolů Petra a Pavla v Horním Újezdě, kde také budou vystaveny její ostatky. Pohřební obřady pak budou pokračovat v úterý 13. 7. v 10 hodin v kostele sv. Bartoloměje v Šafově a poté bude její tělo uloženo na místním hřbitově.

Pozůstalí předem děkují za Vaše modlitby za její nesmrtelnou duši. Pán Bůh zaplať!

Parte paní Márie Protivínské ke stažení ve formátu PDF zde.