Jdi na obsah Jdi na menu

Neděle 3. po Velikonocích

Svatý apoštol Petr nám načrtl program křesťanského života. Je velmi prostý a příhodný pro každou osobu a pro každou dobu jakožto cesta, která plně odpovídá našemu cíli:

Křesťan, který zde na zemi putuje do nebeské vlasti, zachovává věrně všechno, co je mu pro tento život uloženo, protože ví, že právě takto se líbí Pánu.

Také každá zkouška má svou hodnotu: právě skrze ně se rodíme k věčnému životu.

Křesťanský život plně orientovaný k onomu konečnému cílovému triumfu je bojem za uskutečňování a naplnění té postupné obnovy života, onoho vítězství, které jsme již obdrželi v osobě našeho Spasitele.

Ve svém otcovském listě (1 Petr 2, 11-19) nám velmi prostě představuje to podstatné: musíme vést dobrý život mezi pohany, aby v den navštívení velebili Boha za dobré skutky, které na nás pozorují. Naše dobré skutky mají umlčet ty, kteří mají svou falešnou svobodu pouze jako zástěru své vnitřní zloby.

Dnes jsme, bohužel, svědky úplného opaku: Kontroverzní novoty nás vedou ve skutečnosti k tomu abychom ve svém způsobu života zcela splynuli s pohany.

Hledáte-li místo, kde hlavním cílem není opustit křesťanskou víru a splynout s pohany, pak přijďte na nedělní bohoslužby do Horního Újezda. Mše svatá se v chrámu sv. apoštolů Petra a Pavla slouží každou neděli v 9 a 10.20 hod. Podrobný pořad bohoslužeb je zde.