Jdi na obsah Jdi na menu

Oprava varhan půjde do finále

img_4043.jpgPo urputném boji o svoji vládu je zima konečně, zdá se, na ústupu a jaro se hlásí o slovo. Práce na generální opravě jejkovských varhan se tedy mohou opět naplno rozběhnout. V kostele se začne opět pracovat v pondělí 15. 4. Během zimy se pracovalo hlavně v dílnách a to dle původního plánu.

Konkrétně - jsou již kompletně opravena a nakonzervována vzdušnicová relé pro I. i II. manuál a pedál, jsou opraveny vzdušnicové rámy a přestavěny z přelepovaných na praktičtější montované - rozebíratelné. Probíhá postupná oprava jednotlivých rejstříkových kancel všech vzdušnic a jejich úpravy. Probíhají také elektronické montážní práce a přípravy pro osazení elektrosoučástek, dále se vyrábí klaviatury,  dokončuje se výroba nových membrám a jejich osazování na tónové lišty.

Prakticky je dokončena výroba horního korpusu hracího stolu a pracuje se na spodní části. Průběžně se konstrukčně řeší zbývající vybrané celky (např. přestavba posledních pneumat. uzlů na mechanické - u pedálového Kornetu a u transmise z I. manuálu do pedálu).

Pro ilustraci posílám ve dvou částech nějaké fotky z opravy kancel, montážních prací pro elektromagnety a výroby hracího stolu.

Fotografie ze zimních prací najdete ve fotogalerii.

PODPOŘTE, PROSÍM, OPRAVU JEJKOVSKÝCH VARHAN PŘI SBÍRCE V KOSTELE NEBO PŘEVODEM JAKÉKOLI ČÁSTKY NA ÚČET OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ JEJKOVSKÉ VARHANY 246 329 607/0300.

Pošlete svůj drobný příspěvek, prosíme, ještě dnes. Pán Bůh Vám to oplať!

 

Náhledy fotografií ze složky Generální oprava varhan