Jdi na obsah Jdi na menu

Pouť ministrantů 2012

ministranti.jpgV sobotu 26. 5. 2012 se uskuteční diecézní pouť ministrantů na Vranov u Brna. Přihlásit se můžete do 15. května v sacristii, nebo na email: knot.ek (zav.) centrum.cz. Uveďte, do jakého děkanátu vaše farnost patří Třebíč - Jejkov i Horní Újezd patří do třebíčského děkanství).
 

Skupiny děkanátů přijedou na sedm určených míst - viz plakát (byl přílohou ACEB 02/2012 a je k dispozici zde. Není možné přijet jinam. Dopravní prostředek, který vás doveze na určené místo, je pak možné jet zaparkovat na Vranově a po skončení pouti hned odjet.
 

Putuje se po děkanátech společně proto, aby se ministranti vzájemně v rámci svého děkanátu více poznali, ale také společně soutěžili. Soutěž je zaměřena na život a dílo sv. Cyrila a Metoděje. Soutěž pak bude přede mší svatou vyhodnocena. 
 

Trasy mají délku cca 7 km v kopcovitém lesním terénu. Na Vranově bude občerstvení, za které budou platit příspěvek 20 Kč. Pouť vyvrcholí společnou mší svatou s otcem biskupem Vojtěchem Cikrlem.Smyslem pouti je nejdříve společné setkání ministrantů z děkanátů při pěším putování, společné soutěžení, společné setkání všech ministrantů naší diecéze a společné slavení mše svaté.