Jdi na obsah Jdi na menu

Prožíváme jubileum sv. Klementa Hofbauera

Redemptoristé v Tasovicích u Znojma spolu s obcemi Tasovice a Hodonice Vás srdečně zvou na oslavy jubilea „100 let svatořečení sv. Klementa Hofbauera“.

Tento týden
bude doslova nabitý oslavami:

 

Dne 20. května 2009 si připomínáme jubileum 100 let od svatořečení sv. Klementa Hofbauera, jednoho z patronů našeho národa, rodáka z Tasovic u Znojma. K tomuto výročí pořádají redemptoristé ve spolupráci s obcemi Tasovice a Hodonice různé aktivity. Využijte příležitosti, vyberte si to, co vás oslovuje a přijměte pozvání k účasti na některé z připravovaných akcí.

20. 5. Oslava jubilea v Tasovicích:
Výroční den jubilea sv. Klementa si připomeneme v rodišti světce během slavnostní mše sv. v 19.00.

 

21. 5. Mezinárodní pouť do Tasovic: Očekáváme poutníky z řad redemptoristů z celého světa, kteří putují po stopách světce po trase Vídeň-Tasovice-Krakov. Účast přislíbil i generální představený kongregace J. W. Tobin. Z našich církevních představitelů očekáváme biskupy z různých diecézí i apoštolského nuncia, bude-li zdráv. Slavnostní mše sv. začíná v 10.30 ve farním kostele.

 

22. 5. Zahájení třídenního setkání Katolické sekce Českého esperantského svazu: Koná se, za účasti hostů ze zahraničí, ve Znojmě u příležitosti jubilea 100. výročí svatořečení Klementa Hofbauera. Součástí programu je rovněž mše sv. v mezinárodním jazyku ESPERANTO.

 

23. 5. Pouť našich farností, pekařů, cukrářů a vinařů: Sv. Klement se v poslední době stal oblíbeným patronem pekařů, cukrářů a vinařů, kteří se v den pouti sjíždí do jeho rodiště a po vzoru štědrého světce nabízí poutníkům zdarma své výrobky. Pouť se koná v Tasovicích již několik let, program bude připraven od 16.00. Mše sv. ve farním kostele je plánována v 17.00, poté jsou účastníci zváni do prostor kláštera redemptoristů a obce Tasovice na výstavu pečiva a pohoštění ve vinařském kraji.

 


11. července „Odhalení sochy, otevření turisticko-naučné stezky sv. Klementa“.
Znojmo-Hodonice.

Sv. Klement Maria Hofbauera (1751-1820), rodák z Tasovic u Znojma, je všechno jiné, jen ne nudný život katolického kněze z doby osvícenství. Tento muž dlouho hledal Boží vůli a svoji životní cestu. Po mnohých nesnázích nalezl a přijal své povolání i svět, do kterého se narodil, jako výzvu a svůj život bohatě naplnil nejen službou evangeliu. Není náhodou, že o něm jeden z jeho úhlavních nepřátel, avšak po obrácení nadšený spolupracovník Zachariáš Werner, prohlásil: „Mezi žijícími lidmi znám jen tři opravdové osobnosti: Napoleona, Goetha a Hofbauera“.
 
 
 
 

Podrobnosti najdete zde.

 

Větší skupiny účastníků a významné hosty nám, prosím, oznamte nejlépe 14 dní před plánovanou akcí: info@lidovemisie.cz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel.: 515 234 138. Aktuality a podrobnosti jsou zveřejňovány na našich misijních stránkách: www.lidovemisie.cz .

Žehnáme všem poutníkům + , redemptoristé Tasovice u Znojma
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář