Jdi na obsah Jdi na menu

Speciální číslo časopisu Bioetika – Scripta bioetica

Kongregace pro nauku víry zveřejnila 12. 12. 2008 instrukci O některých otázkách bioetiky DIGNITAS PERSONAE

Instrukce začíná slovy „Dignitas personae“ – Důstojnost osoby musí být uznána každému člověku od početí až po přirozenou smrt. Tento základní princip vyjadřuje velké „ano“ vůči lidskému životu. Instrukce je věroučné povahy a papež Benedikt XVI. ji výslovně schválil. Obrací se nejen na věřící, ale „na všechny lidi, kteří hledají pravdu“.

Se souhlasem České biskupské konference vychází instrukce jako speciální číslo časopisu Bioetika – Scripta bioetica spolu s předmluvou předsedy ČBK olomouckého arcibiskupa Mons. Jana Graubnera, a s vyjádřením předsedy Rady pro bioetiku, brněnského biskupa Mons. ThLic. Vojtěcha Cikrleho. Čtenářům bez medicínského vzdělání usnadní četbu připojený slovníček odborných výrazů. Publikace obsahuje rovněž společný pastýřský list biskupů Čech a Moravy k bioetickým otázkám z 26. 10. 2008, a také prohlášení ČBK k vládnímu návrhu zákona o specifických zdravotních službách a k rezoluci Evropského parlamentu z 21. 1. 2009.

Publikaci vydal Hippokrates, cena 60 Kč, avšak pro farnosti a objednávky do konce února je snížena na 50 Kč (sleva 16 %).

Objednávky zasílejte e-mailem na adresu <bioetika(zavináč)bioetika.cz>, příp. poštou na adresu Bioetika, Míčkova 59, 614 00 Brno. Telefonické dotazy na čísle 548 527 262.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář