Jdi na obsah Jdi na menu

V kostele se finišuje, na věži se začíná

imag4144.jpgStavební práce v interiéru kostela sv. apoštolů Petra a Pavla se už konečně chýlí ke zdárnému závěru. Dá-li Pán, výmalba bude dokončena ještě tento týden, tedy do 17. 8. Velké, asi dvouměsíční zpoždění bylo způsobeno enormě vysokou vlhkostí zdí. Intenzivním větráním ve dne a prací vysoušečů v noci se podařilo omítky vysušit do té míry, aby bylo možné začít malovat.

 

Práce na věži kostela však teprve začínají. Lešení je vystavěno až k vrcholu věže. Z něj budou vyměněny všechny tašky, opraveny klempířské prvky a poškozená omítka. Věž pak bude olíčena nátěrem, který ji bude lépe chránit před povětrnostními vlivy.

 

Upozornění pro zloděje: Nepokoušejte se dostat do kostela přes lešení u věže. Z věže do kostela není žádný přímý průchod. Všechny cenné předměty jsou navíc v těchto dnech z kostela vystěhovány a je tam pouze lešení. Zároveň jsme požádali Policii ČR, aby v těchto dnech věnovala Hornímu Újezdu zvýšenou pozornost.

 

Nejnovější fotografie najdete v galerii.

 

Prosíme, pomozte nám tuto opravu kostela (největší za posledních 100 let) dokončit. Bankovní spojení farnosti Horní Újezd u Třebíče je 160 631 565/0300; účet je veden u Poštovní spořitelny, a.s. Pán Bůh Vám to oplať!